×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
13 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Velünk az Isten — megjelent az áhítatos könyv tizedik kötete

2021.02.10 - 17:45
Megosztás:
Velünk az Isten — megjelent az áhítatos könyv tizedik kötete
A kiadvány bátorító, vigasztaló írásokat tartalmaz / Fotó: refszatmar.eu
Megjelent a Szatmári Református Egyházmegye lelkipásztorai által megírt áhítatos könyv tizedik kötete, a gondolatébresztő, bátorító, vigasztaló írások minden élethelyzetben segítséget nyújtanak.

„Hála. Sokak számára ez az a szó, ami nagyon nehezen kimondható, főleg egy ilyen nehéz év után. Pedig a mi szívünket ez jellemezheti, többek között azért is, mert ilyen időkben is megtartott a mi Istenünk… Hála. Az elmúlt tíz évért. 2010 óta vagyok a Szatmári Református Egyházmegye sajtóreferense, és munkám első lépéseként a refszatmar.eu honlapot is elindítottam. Mintegy 9000 bejegyzés született meg azóta, melyek között a szinte naponta jelentkező Velünk az Isten áhítatsorozat is megtalálható. A Bibliaolvasó kalauz szerinti napi igék alapján íródtak ezek. Köszönet azoknak a lelkipásztoroknak, teológiai hallgatóknak, akik közreműködtek ebben. Immár tizedik alkalommal fogjuk egy csokorba azokat a gondolatébresztő, bátorító, vigasztaló, figyelmeztető írásokat, melyek, hiszem, az elkövetkezendő időkben sokak ajándékául szolgálnak. Talán eljutnak betegágyhoz — az Áldott Orvos is legyen jelen! Talán ott lesznek egy gyászoló mellett — adjanak vigaszt! Útelágazásnál is kézben lehetnek — mutassanak jó irányt! Teraszon, kertben, díványon, konyhában, csendes percekben — adjanak erőt, örömöt, bátorítást, békességet! A Timóteushoz írott levelek igéi által megfogalmazott áhítatokban Pál apostol bölcsessége, tanítása iránymutató. A Jelenések könyve olykor érthetetlennek tűnő igéihez találjuk meg a kulcsokat! Lukács doktor evangéliuma által Urunk tanításai, csodái, gyógyításai érkezzenek meg az olvasóhoz! Mózes első és második könyve a kezdetekhez visz, ami nem visszaesés, hanem egy új lehetőség számunkra. Ruth hűsége legyen ragadós! Sámuel könyvei pedig a valaha élt legnagyobb ember király, Dávid tetteit állítsák mérceként életünkbe! Tízéves honlapunk, tizedik áhítatos könyvünk is üzenje, hogy életünk nullája elé mindig tegyük az első helyre a mi egyetlenegy Istenünket, s akkor a legnagyobb osztályzattal vizsgázhatunk naponta. Legyen meg a 10-esünk!” — ajánlja a könyvet a szerkesztő, Rácz Ervin, a Szatmár-Szigetlanka egyházközség lelkipásztora.

Az áhítatokat a következő lelkipásztorok jegyzik: Csatári Leila teológiai hallgató, Erdei-Árva István (Szamoskóród, Dobrácsapáti), Fodor Lajos nyugalmazott lelkipásztor, Genda Árpád Szabolcs (Pettyén), Ilonczai Zsombor (Szárazberek), Jobb Domokos (Ombod), Kaszaniczki Csongor (Erdőd), Király Lajos esperes (Batiz), Kiss Szabolcs (Apa), Nagy Erika (Sárközújlak), Rácz Ervin (Szatmár-Szigetlanka), Szilágyi Balázs (Szatmár-Láncos), Törő Attila Miklós (segédlelkész, Szatmári-Németi). A könyv megvásárolható a Szatmári Református Egyházmegye Esperesi Hivatalában és a különböző egyházközségek lelkipásztorainál, ára 10 lej. Remélhetőleg sokakat erősít, bátorít és vigasztal Isten ezeken az igemagyarázatokon keresztül is.

K.A.

Dr. Zagyva Miklós 10. kötete: Gyógyító fortélyok és praktikák
A tavaly életműdíjjal kitüntetett dr. Zagyva Miklós belgyógyász 80 éves. Visszafogottan, a tőle megszokott szerénységgel ünnepli a 10. kötete megjelenését, amely a Gyógyító fortélyok és praktikák címet viseli.
Új lelkészértekezleti elnököt választottak
A Szatmári Református Egyházmegye márciusi közigazgatási gyűlésén új egyházmegyei lelkészértekezleti elnököt választottak. Kiss Szabolcs apai lelkipásztor váltotta Máthé Róbertet a tisztségben.
Újabb kiadványok érkeztek a Nagykárolyi Városi Könyvtárba
A Nagykárolyi Városi Könyvtár immár tizedik alkalommal részesült támogatásban a Márai-program révén, tudatták az intézmény munkatársai.
Cookie