×
2021. 05 12.
Szerda
Pongrác
14 °C
Derült
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.05 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Vidám hangulat a századik iskolai napon is

2021.03.12 - 15:09
Megosztás:
Vidám hangulat a századik iskolai napon is
A szatmárnémeti Rákóczi Ferenc Általános Iskola előkészítő B osztályának tanulói vidám hangulatban ünnepelték meg a 100. iskolai napot.

Nem kevesebb mint száz nap telt el azóta, hogy a szatmárnémeti Rákóczi Ferenc Általános Iskola előkészítő B osztályos tanulói izgalommal telve átlépték a tanintézmény kapuját: a jeles nap megünneplésére ezért március 9-re játékos napot szerveztek.
Ebben a tanévben minden másként zajlik, mint általában, mivel gyakran kérdőjel alá kerül a fizikai jelenléttel zajló tanulás. A járványhelyzet miatt nagyon sok iskolán kívüli tevékenység elmaradt vagy átköltözött az online térbe, az oktatás is szigorú szabályok betartása mellett zajlik, de az élményekre minden kis gyermeki léleknek szüksége van. Kutatók rámutattak arra, hogy a pozitív gyermekkori élmények enyhíthetik az esetleges későbbi negatív tapasztalatok káros hatásait is. Bebizonyították, hogy ugyan a pozitív családi kapcsolatok nagyon jelentősek az élmények tekintetében, de a kortárs barátságok, a közösség, az iskola szerepe az élményszerzésben pótolhatatlan.
A legkisebb rákóczis diákok izgalommal követték nyomon az idő múlását, és nagy lelkesedéssel készültek a nagy napra. Amíg pedig elérkezett a várva várt nap, a gyerekek otthon is szorgoskodhattak, megmutatva kreativitásukat. Számos ötletes alkotás született a 100-as szám jegyében: Tavasztündér készült száz kis virágból, virágkosár 100 darab száraztészta megfestése és összeragasztása után, kishajó 100 legókockából, 100 hajszálú baba és bohóc, de százszemű szörnyet ábrázoló póló is „született” a taninak, valamint képkeret és kép kávészemekből, hogy csak egy párat említsünk az egytől egyig páratlan művekből.
A színes és nagyon ötletes alkotásokból aztán kiállítást is szerveztek, hogy a tanintézmény diákjai megcsodálhassák a kreatív tárgyakat.
A századik napot vidáman, játékos feladatokkal, mondókákkal, versekkel és énekekkel, tornával indították az előkészítő B osztályosok. A nagy napon száz műveletet végeztek el, Tavasztündérnek elszótagoltak 100 szót, szemüveget és koronát készítettek, volt mókás mozgásos kihívás a sportpályán, amelyből természetesen senki nem akart kimaradni, valamint különböző kézműves foglalkozásokban vettek részt. Az izgalmas és tevékenységekben bővelkedő napot egy kis finomság elfogyasztásával zárták, betartva minden járványügyi szabályt.
Egy pedagógusnak nincs nagyobb öröm annál, mint amikor megtapasztalhatja a gyerekek lelkesedését, kreativitását, fejlődését. Ami talán a legjobb, hogy a gyermekek is büszkék arra, mi mindent képesek elérni, megteremteni munkájuk és fantáziájuk által.

Baranyai Zsuzsa tanítónő

 

Új épület a Rákóczi Ferenc Általános Iskolának
Szűkös a hely az egykori 10-es iskolának, most jött el az ideje bővíteni az intézmény rendelkezésére álló tereket. Jóváhagyta az új épületszárny megvalósíthatósági tanulmányát a városi tanács.
Van elég hely, minden diák járhat iskolába a Rákócziban
A szatmárnémeti Rákóczi Ferenc Általános Iskolában szigorú szabályok betartásával hatszázötvenegy tanuló kezdi el az új tanévet. Negyvenhat előkészítő osztályos vette át csütörtökön a Rákóczi Szövetség által adományozott iskolatáskát az iskola udvarán.
Cookie