×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Videóbíró a román kosárlabda-élvonalban

2019.09.01 - 13:29
Megosztás :
 • Videóbíró a román kosárlabda-élvonalban

  Már a 2019–2020-as idénytől bevezeti a Román Kosárlabda-szövetség (FRB) a videóbírót – döntötte el a föderáció igazgatótanácsa a múlt heti gyűlésén.

  Az ezt követő sajtóközleményből kiderül, hogy a FRB szerződést kötött a KeyMotion rendszer telepítésére, amelyet minden sportteremben fognak ingyenesen telepíteni, ahol a mérkőzéseket és edzéseket végzik. A rendszer egyrészt a játékos megigyelésre (scouting) lesz alkalmas, de az élvonalbeli meccseken is használhatják majd a bírók Instant Replay rendszert a kétes helyzetek megítéléséhez. A közlemény szerint, a meccsek idején minden teremben külön asztalt kell majd biztosítani annak a laptopnak, amely csatlakoztatva lesz a rendszerhez. Ehhez egy jó minőségű erős internetkapcsolatot (Fiberlink 1000), közel 5 méter kábelvezetéket és karmantyúkat, illetve egy jó minőségű laptopot kell vásároljon a klub, amelynek költségei nem haladják meg a 2000 lejt (amennyiben a laptop megvan, úgy a költségek jelentősen csökkenek).

  Ezt a rendszert egyébként az észak-amerikai profi ligában (NBA), az Euróligában, illetve a spanyol bajnokságban már több éve hatékonyan használják.

  Romániában csak most vezeti be, de egy videó már szükség volt 2017-ben a CSM Târgoviște – Brassói Olimpia Román Kupa-döntőn, amikor a Cenk-alattiaknak érvénytelenítettek két pontot a visszajátszás megtekintése után – amit a közvetítő televíziótársaság biztosított –, és azzal a dâmbovițaiak megnyerték a sorozatot.

  Cookie