×
2020. 07 13.
Hétfő
Jenő
21 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.28 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Vihar Szatmárnémetiben

2020.06.30 - 19:13
Megosztas :
 • Vihar Szatmárnémetiben
  Autókra dőlt fal, kidöntött lámpaoszlop, lerepült tetőburkolat maradt a hétfő délután Szatmárnémetin végigsöprő heves vihar és felhőszakadás nyomában.

  Hirtelen csapott le hétfőn délután a vihar és felhőszakadás Szatmárnémetire, de még inkább az új és a régi központ környékére, komoly anyagi károkat is okozva.

  A Mileniului utcában két gépkocsi is megrongálódott, amikor az erős széltől kicsavart faágak rájuk estek — a kiérkező tűzoltók teljes egészében lezárták az utcaszakaszt a kárelhárítás idejére. Ugyancsak a tűzoltókat riasztották a Transilvania sugárútra is, ahol egy villanyoszlop adta meg magát az orkánszerű széllökéseknek, s csak azért nem zuhant az úttestre, meg „fennakadt” az elektromos kábeleken.

  Az áramszolgáltató dolgozói a katasztrófavédelmisekkel közösen „kipányvázták” a sérült oszlopot, amelynek cseréjét kedden délelőtt végezték el — a munkálatok közben viszont hosszú időn keresztül szünetelt az áramszolgáltatás az új és a régi központban is. Utóbbi helyen, akárcsak a Szamos bal partján levő városrész több övezetében is az ivóvíz-szolgáltatás is akadozott, és még kedden reggel is gyenge víznyomást tapasztaltak a fogyasztók.

  A Sugárút egyik épületének tetejéről hatalmas szurkosvászon borítást tépett fel a szél, ami egyenesen a bejárathoz vezető lépcsők elé zuhant — csak a gondviselésnek köszönhető, hogy abban a pillanatban épp senki nem járt arra —, de a vihar megbontotta a Cloşca sugárút és a C. A. Rosetti utca sarkán álló pünkösdista templom tetőszerkezetének bádoglemez borítását is, és akárcsak az előző helyszíneken, itt is a tűzoltók léptek közbe magas létrás autóval.

   

  Cookie