×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
13 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Nagykároly

Vincze Loránt: a magyar összefogásnak óriási ereje van

2020.12.04 - 11:57
Megosztás:
Vincze Loránt: a magyar  összefogásnak óriási ereje van
„Szatmár megyében folytatni kell azt a lendületes fejlődést, amely nagymértékben meghatározta az elmúlt négy évet. Ezért is kell tudatosítani a december 6-i választások tétjét” — mondta Vincze Loránt európai parlamenti képviselő a helyi magyar közösségekkel való találkozón, amelyen Nagy Szabolcs képviselőjelölttel vettek részt.

A Sárközújlakon, Nagykárolyban és Kaplonyban tartott találkozókon az EP-képviselő kiemelte, hogy az európai uniós költségvetésből érkeznek majd nagy összegű támogatások a fejlesztési programokra, de a pályázatok kiírásáról, valamint a költségvetés elosztásáról Bukarestben döntenek majd. Ezért is fontos, hogy megfelelő képviseletünk legyen a román parlamentben, hiszen az EU-s költségvetés megszavazása után, a következő években tudjuk meghatározni a közösségünk fontos fejlesztési irányvonalait és a források felhasználási lehetőségeit.
A sárközújlaki Vécsey-kastély állapotának helyreállítása és felújítása az egyik ilyen nagyszabású terv, amely kiemelt fontossággal bír a helyi közösség számára, amelyről már régóta tudok, hiszen Nagy Szabolcs egykori megyemenedzserrel, képviselőjelölttel többször konzultáltunk, és próbáltunk megoldást találni a helyzetre. Most megismerkedhettem a kidolgozott tervekkel — és ezek megvalósítási lehetőségeivel —, amelyek nagyban hozzájárulhatnak a helyi turizmus fejlődéséhez. Ez a lendület akkor folytatódhat akadálytalanul Sárközújlakon és a többi magyarlakta településen, ha a magyarságnak az önkormányzatok és Brüsszel mellett erős képviselete lesz Bukarestben is” — hangsúlyozta Vincze Loránt, kiemelve, hogy vasárnap fel kell mutatnunk a magyar összefogás erejét.(X)

 

Konfirmációi bizonyságtétel Nagykároly-Belvárosban
Tizenöt ifjú tett konfirmációi bizonyságtételt vasárnap délelőtt a Nagykároly-belvárosi Református Egyházközség fehér virágokkal díszített templomában. Az ünnepi istentiszteleten Tukacs József lelkipásztor a szerecsenországi komornyik történetéről beszélt a jelenlévőknek.
Folytatják az esperesi hivatal építését
Folytatódik a nagykárolyi református esperesi hivatal építése, a munkálatok folytatását az elmúlt napokban kezdték el a kivitelező Tarr Rag Bau munkatársai.
Oltási maraton lesz Nagykárolyban is!
Május 8-án és 9-én Nagykárolyban is oltási maratont szerveznek, a Iuliu Maniu Líceum sporttermében berendezett oltóközpontban.
Cookie