×
2020. 09 26.
Szombat
Jusztina
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.19 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Viorica Dăncilă: pénteken fogadja el a kormány a költségvetés-kiigazítást

2019.10.07 - 09:33
Megosztás:
Viorica Dăncilă: pénteken fogadja el a kormány a költségvetés-kiigazítást

Pénteki ülésén készül elfogadni a kormány a költségvetés-kiigazítást - jelentette be Viorica Dăncilă miniszterelnök.

"Pénteken tartjuk a kormányülést, amelynek a napirendjén szerepel a költségvetés-kiigazítás és több más jogszabálytervezet, amelyeket már nagyon várnak az emberek" - mondta egy vasárnapi nyilatkozatában Dăncilă.

A miniszterelnök ugyanakkor meggyőződésének adott hangot, hogy az egy nappal korábban, csütörtökön szavazásra bocsátandó bizalmatlansági indítványt nem fogja elfogadni a parlament. Azt mondta, bízik azoknak a szociáldemokrata párti, illetve más alakulatokat képviselő törvényhozóknak a felelősségérzetében, akik tudatában vannak annak, hogy az országnak stabilitásra van szüksége.

A kormányfő nyilatkozatában bírálta Klaus Iohannis államfőt, amiért több alkalommal is kijelentette, hogy a jelenlegi kormányt félre kell állítani.

"Nagyon veszélyesnek tartom, hogy éppen Románia elnöke - akinek valamennyi állampolgár elnökének kellene lennie - az, aki követeli ennek a kormánynak a megbuktatását. Egy elnöknek nem lenne szabad ezt tennie. Túl kellene már lépnünk ezen a kampánylogikán, és mindannyian teljesítsük az alkotmány által előírt kötelességeinket" - fogalmazott.

AGERPRES

Cookie