×
2020. 08 12.
Szerda
Klára
30 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.11 RON
100HUF = 1.40 RON
Sport

Vissza Resicára, szerdán játszanak

2016.05.10 - 18:28
Megosztás:
 • Vissza Resicára, szerdán játszanak

  Miután az elmúlt hétvégén hasztalanul utazott két nap alatt 820 kilométert, kedden ismét „lehúzott” 410-et a FC Olimpia csapat, hogy szerdán lejátsszák a Resicabányai Metalul elleni bajnokit.

  Szerdán rendezik meg a labdarúgó másodosztály hétvégéről elhalasztott bajnoki mérkőzéseit, a Szatmárnémeti FC Olimpia labdarúgócsapata pedig az alsóház sereghajtójának, a Metalul otthonában játszik 11 órától.

  Mint ismeretes, a Dinamo 26 éves kameruni játékosának, Patrick Ekengnek péntek esti halála miatt döntött a román szövetség (FRF) a halasztásról. Az Olimpia kerete akkor már a Krassó-Szörény megyei településen volt, de Mircea Bolba edző és a csapata elfogadta a FRF döntését és hazautazott. 820 kilométert tett meg a csapat anélkül, hogy játszottak volna, kedden pedig ismét buszra szálltak és visszautaztak 410 kilométert Resicára. A szakvezető már múlt hétvégén elmondta lapunknak, hogy tart attól, nehogy kiüssön a fiúkon a fáradság. „Miután szombaton hazajöttünk, vasárnap edzésre hívtam őket, de látszott rajtuk, hogy nagyon fáradtak. Ezért szabadnapot kaptak” — mondta Bolba.

  A hétvégi utazó kerethez viszonyítva egyetlen változás történt az Olimpiánál: a középpályás Takács helyére a kapus Cherecheșt hívta magával Bolba. A döntés érthető, hiszen az első számú hálóőr, Băican vállsérülése miatt nem vállalhatja a játékot, Șuta is kisebb sérüléssel bajlódik (de bevethető), míg a veterán Suciu vélhetően már nem tudja ugyanazt a remek teljesítményt nyújtani, mint aktív sportolói pályafutása idején. Így Șuta az első számú opció a resicai találkozón, de ha egészségügyi gondjai lesznek, akkor a 19 éves Cherecheș veheti át a helyét.

  Mint arról beszámoltunk, a Metalul súlyos anyagi gondokkal küzd, idén már csak ifikkel játszott. Mivel a klub nem tudta kifizetni felnőtt játékosait, ezért a román szövetség pontlevonással sújtotta a csapatot, amely így jelenleg mínusz 10 ponttal áll a csoport alsóházának az utolsó helyén és biztos kieső. Carol Gurgu edző ifi játékosai viszont eddig minden meccsükön nehezen adták magukat, sőt, a Tatrangi Unireával sikerült ikszelni. A szatmári legényeknek minden esetre kötelező a három pont begyűjtése. Ugyanakkor szombaton, a rájátszás első visszavágó fordulójában Szatmáron fog játszani a Metalul, így a papírforma szerint az Olimpiának hat pontot kell begyűjtenie a két mérkőzésen. „Nem is merek belegondolni, hogy pontokat veszítünk. Nagyon nagy bajban leszünk, ha elszórakozzuk ezeket a pontokat” — tette hozzá Bolba, aki maximális komolyságot vár a tanítványaitól. Șuta Cherecheș, Suciu, Muntean, Onicaș, Heil, Tătaru, Mureșan, Brata, Rus, Buhăescu, Mărkuș, Ianc, Faur, Bura, Bîgiu, Ciul, Kanaloș és Lukács alkotják a (vissza)utazó keretet. Közülük válassza ki Bolba a legjobb tizenegyet a 11 órakor kezdődő találkozón. A meccset egyébként 17 órától kellett volna rendezze, de a szatmáriak kérésére a resicabányai meccset délelőtt játsszák, hogy a csapat még szerdán hazaérjen Szatmárra és legyen kellő ideje kipihenni a két utazás fáradalmát.

  Labdarúgó Liga 2, 2-es Csoport, rájátszás

  Alsóház, 5. forduló

  Resicabányai Metalul – Szatmárnémeti FC Olimpia (11 óra)

  CSM Râmnicu Vâlcea – Kolozsvári Universitatea (17 óra)

  Tatrangi Unirea – Pankotai Șoimii (17 óra).

  Az állás: 1. Vâlcea 25 pont, 2. Pankota 22, 3. OLIMPIA 21, 4. Kolozsvár 20, 5. Tatrang 11, 6. Metalul –10.

  Felsőház, 6. forduló

  Chindia Târgovişte – Szászmedgyesi Gaz Metan (16 óra, Digi Sport 1)

  Aradi UTA Bătrâna Doamnă – Nagybányai FCM

  Brassói FC – CS Mioveni (csütörtök, 19 óra, Digi Sport 1).

  Cookie