×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
9 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Vívóbemutató olimpiai bajnokkal

2016.09.20 - 19:34
Megosztás :
 • Vívóbemutató olimpiai bajnokkal

  Kedden „kiköltözött” a Szatmárnémeti SK vívóinak az edzése a Coposu-sétányra. 

  A román szövetség kezdeményezésére ugyanis az ország 11 városában, mindenhol 18 órától köztéri vívóbemutatót rendeztek. Szatmáron is sok volt az érdeklődő, a nézők között pedig sok volt a gyerek, aki talán ezáltal kedvet kap majd arra, hogy ő is elkezdjen vívni.

  A népszerűsítési kampányban, Szatmáron kulcsszerepet kapott a város olimpiai bajnoka, a női párbajtőrvívó-válogatottal Rióban aranyérmes Simona Pop, aki kedden is tucatjával osztotta az aláírásokat. Nevelőedzője, Csiszár Ferenc közben vívóleckéket mutatott be, így a közönség is belátást kapott arra, miként nevelkednek a Csipler Sándor Vívóteremben a jövő reménységei.

  A szatmári eseménnyel egy időben Slobozián, Konstancán, Iași-ban, Marosvásárhelyen, Kolozsváron, Nagyváradon, Temesváron, Craiován, Brassóban és Rozsnyón is zajlottak bemutatók. Minden helyszínen volt legalább egy olyan vívó, akik olimpia-, világ- vagy Európa-bajnokságot nyert meg.

  A riói aranyérmes válogatott másik három versenyzője, Ana Maria Popescu, Simona Gherman és Loredana Dinu Konstancán, Brassóban, illetve Craiován voltak jelen.

  Szöveg és képek: Pesek Attila

  Cookie