×
2020. 07 06.
Hétfő
Csaba
18 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Vízkimaradás Nagykárolyban és környékén

2013.10.08 - 09:28
Megosztas :
 • Vízkimaradás Nagykárolyban és környékén

  Az Apaserv Rt. munkatársai szerdán kezdenek hozzá a Szamosdob és Nagykároly közötti fővezeték Kraszna-híd alatti megrongálódott szakaszának a cseréjére.

  Nem lesz víz szerdán és csütörtökön Nagykárolyban és néhány környező településen, Szamosdobon, Kismajtényban és Csanáloson – tudtuk meg Papi Ovidiutól, az Apaserv Rt. nagykárolyi igazgatójától. Erre azért van szükség, mert a vízszolgáltató munkatársai szerdán látnak neki a Szamosdob és Nagykároly közötti fővezeték egy szakaszának javítására. „A régi fővezeték egy meglehetősen hosszú szakaszon rongálódott meg a Kraszna-híd alatt, ennek következtében több helyen is elfolyik a víz. Mivel a régi fővezetékhez nem tudunk hozzáférni, egy 100 méteres új vezetéket fektettünk le a helyszínen, ezt szerdán csatlakoztatjuk a fővezetékhez” – tájékoztatta lapunkat Papi Ovidiu, aki elmondta még, hogy előreláthatóan még aznap befejezik a munkálatokat, így már csütörtökön újraindulhat a vízszolgáltatás, azonban jó néhány óráig – amíg meg nem tisztul a vezeték a felgyülemlett salaktól – piszkos vízre kell számítaniuk a lakosoknak.

  Az Apaserv Rt. emiatt arra kéri az említett települések lakosait, hogy a vízkimaradásra való tekintettel még ma tartalékoljanak el megfelelő mennyiségű ivóvizet, amely elegendő lehet egy-két napra.

  Amint azt Papi Ovidiu kifejtette, a fentebb említett munkálatokat a Román Közúti Hatóság (ADR) kérésére szükséges végrehajtani. A vízszolgáltató nagykárolyi igazgatója azt is elmondta, hogy jelen munkálatok több tízezer lejébe kerülnek az Aparservnek.

  A javítás egyébként nem része a Masterplan projektnek, amelynek révén jelentős fejlesztést eszközölnek Nagykároly vízellátásán. Mint arról már többször is olvashattak újságunkban, Szamosdobról új fővezetékben fog eljutni az ivóvíz Nagykárolyba. A projekttervezet csaknem elkészült, a közbeszerzési eljárás meghirdetése lesz a következő lépés.

   

  Cookie