×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
12 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Vízszigetelés a fürdőszobában – a LEBĂDA tanácsai (X)

2021.04.11 - 14:35
Megosztás:
Vízszigetelés a fürdőszobában – a LEBĂDA tanácsai (X)
Ismeri azokat a nedves foltokat a fürdőszobai mennyezet sarkában, melyek hirtelen jelennek meg előttünk és rá kell jönnünk, hogy a fenti szomszéd „elárasztott” minket? Senki sem lenne boldog, ha a fürdőszobájában meglazulna, eltörne a csempe, vagy vízszivárgás alakulna ki. Az átázott mennyezet, a penészes és foltos fal kritikus probléma, amely nagyon bosszantó tud lenni.

A fürdőszobákban jelentős nedvesség jelentkezik a tusolóknál és a kádaknál, a fröccsenő víz formájában, az összes vízforrásnál pára keletkezik, ami lecsapódik a falakon és a padlón. Ha csak egy picit is ügyetlenebbek vagyunk, például kifolyik fürdéskor vagy zuhanyzáskor a víz, közvetlenül a padlóburkolatra folyva, károkat okoz az alsó rétegekben. Sokan azt hiszik, hogy a csempeburkolatok vízzárók, de ez nem feltétlenül igaz: a fugákon keresztül nedvesség hatolhat be az alsó rétegekbe. 

Ezért is nagyon fontos a fürdőszoba megfelelő vízszigetelése! – hívják fel a figyelemet a LEBĂDA szakemberei.

Helyes vízszigeteléssel meg tudjuk őrizni a falak jó állapotát, legyen szó beton, tégla, vagy gipszkarton falról. Megszűnik annak lehetősége, hogy a tömbházban lakóhelyek nedvességet juttassanak a szomszédos helyiségekbe, szobákba vagy a szomszédos ingatlanokba. A csövek és a szaniterek szintén épek, rozsdamentesek maradnak. Azt sem kockáztatjuk ezzel, hogy a csempe leváljon, és persze elkerülhető a falak nedvesedése és a penészedés.

hirek/2021/aprilis/11/lebada-1-magyar.jpg

Mit ajánl a LEBĂDA a hatékony vízszigeteléshez?

Több megoldás is van:
1. Szilárd vízszigetelő membrán: ez az anyag különböző méretű tekercsekben kapható (lásd itt). Az alapozó rétegre egy ragasztóréteg is kerül, a membránt pedig erre kell felhelyezni.
2. Folyékony vízszigetelő membrán: ez a gyorsabb megoldás, ugyanakkor hasonló eredményt kapunk (lásd itt). Ezt közvetlenül az alapozórétegre kell felvinni.
3. Cement-latex habarcs: ez egy speciális anyag, melyben a cement szilárdságot, a latex pedig rugalmasságot ad, ráadásul remekül ellenáll a víz beszivárgásának.

hirek/2021/aprilis/11/lebada-2-magyar.jpg
hirek/2021/aprilis/11/lebada-3-magyar.jpg

Bármelyik megoldást is választaná az építő vagy a tulajdonos, mindegyik megfelelő a fürdőszoba helyes vízszigeteléséhez!
 

Tervezze meg kényelmes és hangulatos otthonát a LEBĂDA-val (X)
Mi a belsőépítészet? Mi az, amit jó lenne kerülnünk otthonunk berendezésekor? A LEBĂDA szakemberei ismét több rendkívül hasznos tanáccsal szolgálnak azért, hogy igazán kényelmessé, hangulatossá varázsolhassuk otthonunkat!
Trükkök, amivel tágasabbnak tűnhet a fürdő (x)
Tömbházban lakik és apró a fürdőszobája? A szatmári LEBĂDA tud néhány trükköt, amellyel egy-kettő tágasabbá varázsolhatja!
Lakásfelújítás esetén ajánlott a körültekintés
A BBTE kutatói száz felújított lakóépületben vizsgálták meg a beltéri levegő minőségét, s kiderült, hogy az energiahatékonyság növelése érdekében végzett munkálatok során kimaradtak az olyan mechanikus szellőzőrendszerek, amelyek biztosítanák a jó minőségű beltéri levegőt.
Cookie