×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
13 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Zárlatot nem vezetnek be húsvétkor, de meghosszabbítják a veszélyhelyzetet

2021.03.09 - 17:55
Megosztás:
Zárlatot nem vezetnek be húsvétkor, de meghosszabbítják a veszélyhelyzetet
A hatóságok nem szándékoznak teljes zárlatot bevezetni húsvétkor, a veszélyhelyzetet ezen a héten ismét meghosszabbítják - jelentette ki kedden Klaus Iohannis államelnök.

Elmondása szerint a veszélyhelyzet meghosszabbításával valószínűleg érvénybe lép az intézkedés, amely értelmében az éjszakai kijárási tilalom már 22 órakor kezdetét veszi a jelenlegi 23 óra helyett.

'A fertőzések magas száma miatt a héten meghosszabbítjuk a veszélyhelyzetet, az eddigi korlátozások érvényben maradnak, de korábban fog kezdődni az éjszakai kijárási tilalom, valószínűleg 22 órakor' - mondta az államelnök a Cotroceni-palotában adott sajtónyilatkozatában.

A hatóságok nem terveznek teljes zárlatot bevezetni a húsvéti ünnepek idején, nyomatékosította.

'Fel szeretném hívni azonban a figyelmet arra, hogy az utóbbi héten aggasztóan nőtt a fertőzések és az intenzív terápiás kezelésre szorulók száma, egyre nagyobb nyomás nehezedik az intenzív osztályokra' - tette hozzá az államelnök.

Iohannis ismételten az egészségügyi óvintézkedések betartására kérte fel a lakosságot, hogy "ne vesszen kárba az, amit az oltási kampánnyal eddig nyertünk". Emlékeztetett, hogy már több mint egymillió személyt beoltottak, így a vírus elleni védettséggel rendelkező lakosság aránya "nagyon jó" lehet már idén nyárra.

AGERPRES

Klaus Iohannis a veszélyhelyzet megszüntetéséről
Akkor szüntetik meg a veszélyhelyzetet, amikor a szakemberek azt mondják, hogy nincs szükség különleges intézkedésekre - közölte keddi sajtóértekezletén az államfő.
Lombardia tartományt ismét lezárták éjféltől
Sürgősségi zárlat lépett életbe a tízmilliós Lombardia tartományban péntek nulla órától a koronavírus-variánsok terjedése okozta vészhelyzet miatt. Olaszország többi részén is folyamatosan szigorítanak a korlátozásokon, a halálos áldozatok száma pedig pénteken minden bizonnyal eléri a 99 ezret.
Izraelben tovább csökkent az új fertőzések száma a zárlat után
Izraelben tovább csökken az új koronavírus-fertőzések száma az egy hónapos zárlat után - jelentette szerdán a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.
Cookie