×
2020. 07 08.
Szerda
Ellák
22 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.36 RON
Nagykároly

Zárva lesz a kastély

2019.09.17 - 15:44
Megosztas :
 • Zárva lesz a kastély

  Szeptember 21-én, szombaton a nagykárolyi Károlyi-kastély, valamint a városi múzeum kiállításai magánrendezvény miatt nem lesznek látogathatók. Az üzemeltetők köszönik a megértést.

  Mint ismeretes, még tavasszal határozta el a nagykárolyi önkormányzati döntéseket meghozó testület, hogy kísérleti jelleggel kibérelhető a nagykárolyi Károlyi-kastély.

  A határozat értelmében legtöbb 280 személy számára lehet kibérelni a hajdani főúri lakot, mégpedig 9 óra és éjfél között. Ezen időszak alatt a kastélyt bezárják, így nem mehet majd be a nagyközönség. Bérelni értelemszerűen előzetesen lehet, mégpedig az ezt a feladatot is ellátó Gróf Károlyi Idegenforgalom-népszerűsítő Központ alapítványon keresztül. A rendezvények céljára a konferenciatermet, a 3-as számú kiállítótermet, a lovagtermet, illetőleg az azt övező emeleti részt lehet lefoglalni, méghozzá különböző összegek fejében. A lovagterem és az emeleti részek például 3 ezer eurónyi lej fejében bérelhetők, a konferenciaterem bérlése 1500 eurónak megfelelő összegbe kerül, de akár az egész is kibérelhető, mégpedig napi 5 ezer euróért.

  Információink szerint eleddig a mostani a második alkalom, amikor kibérlik az impozáns építményt. Először részlegesen, a kisebb termeket, és mindössze pár órára, ez alkalommal viszont az egész épületet, és a teljes időszakra.

   

  Cookie