×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
4 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Zebrán kapta telibe a mikrobusz

2021.09.26 - 14:06
Megosztás:
Zebrán kapta telibe a mikrobusz
Rendkívül súlyos gyalogosgázolás történt szombaton este Szatmárnémetiben, a Golescu–híd jobb oldali feljárójánál — egy, a nagypiac irányából igencsak sebesen érkező mikrobusz telibe kapta azt a 19 éves fiatalt, aki a felfestett és táblával is jelzett gyalogátkelőn ment át.

 Az gázolás intenzitásának következtében a fiatalember több méterrel arrébb, már  a szembe sávon zuhant földre — súlyos koponyatöréssel és koponyaűri vérömlennyel (szubdurális hematóma) szállították előbb a megyei kórházba, majd onnan még az éjszaka folyamán a kolozsvári idegsebészetre.

 

Több ösztöndíj az iskolásoknak
A szatmárnémeti tanács döntés értelmében 7 teljesítményalapú ösztöndíj, 2955 érdemösztöndíj, 15 tanulmányi ösztöndíj és 516 szociális ösztöndíj kerül kiosztásra idén.
Megint odaadták a telket
Harmadjára szavaz a szatmárnémeti tanács a Országos Beruházási Vállalat (CNI) uszodaépítése ügyében, március és október után megint napirenden volt ez a terv a mostani, novemberi tanácsülésen.
Advent: az utolsó méterek
Szinte minden készen áll egy hangulatos karácsonyváróhoz Szatmárnémetiben. Helyükön a vásári faházak, fent lógnak a fákon a LED-ek, az oszlopokon a fényfüzérek, készül az óriási adventi koszorú.
Cookie