×
2020. 07 04.
Szombat
Ulrik
27 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Zilahot verte felkészülési meccsen a VSK

2019.08.03 - 18:09
Megosztas :
 • Zilahot verte felkészülési meccsen a VSK

  Megvan az első győzelme a felkészülésen Szatmárnémeti VSK harmadosztályos labdarúgócsapatnak: Ritli Zoltán edző legényei szombat délben a vendég Zilahi SCM-t verték 1–0-ra.

  A találkozó egyetlen találatát Schvarzkopf István jegyezte: a 20. percben Bogdan Faur szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd lerázta védőjét és keresztbe passzolt a középen érkező csapattársához, aki 15 méterről a léc alá vágta a labdát.

  Továbbra is mezőnyfőlényben játszottak a sárga-kékek, és még a második félidőben is többet birtokolták a labdát, habár a szakszvezető a fél csapatot lecserélte. Több gól viszont nem született, így tehát a Nagybányai Minaur elleni 2–1-es és 9–0-s vereség után megszületett az első győzelem is.

  „Úgy vélem, hogy lassan körvonalazódik a kezdő tizenegy is. Ezen a meccsen szerintem egészen jól játszottunk, sikerült némileg felejtettni a nagybányai fiaskót. Sokkal többet tartottuk és jobban járattuk a labdát. Ez nem azt jelenti, hogy készen állunk a bajnokságra. Taktikailag még kell dolgozzunk, de úgy érzem, hogy most már fejlődik a játék” — mondta lapunknak Rilti.

  A VSK kedden délután a Sportlíceum 17 éven aluli csapatával játsszik edzőmeccset, szombaton pedig Zilahon lépnek pályára a SCM elleni visszavágón.

  Addig biztossá válik, hogy a VSK nevezését is elfogadja a román szövetség (FRF). Jelenleg ugyanis nem tagja a Liga 3-as mezőnynek, mivel a klub nem tudta kifizetni július 18-ig a 20 ezer lejes szereplési garanciát. Szatmárnémeti önkormányzata csak a múlt heti gyűlésén hagyta jóvá az erre vonatkozó határozatot, ezt követően a VSK vezetői be is fizették a kért összeget. A FRF etikai bizottsága hétfőn ül össze, és ekkor fogadhatják el a csapat nevezését a Liga 3-ba. Ezután a versenybizottság összeállítja a csoportokat, és várhatóan a jövő héten ezeket ki is hirdeti. A bajnokság augusztus 24-én kezdődik.

  Felkészülési mérkőzésen

  Szatmárnémeti VSK – Zilahi SCM 1-0

  VSK: Curileac – Țoca, R. Ritli, Ionescu, Schvarczkopf, Jakab , Chitaș, B. Nyilvan, Faur, Cădar.

  A második félidőben játszottak: Ziman, Șimon, Vincze D., Bordac, Vincze L.

  Pesek Attila

  Cookie